lázeňský hotel Sanssouci

Velkorysý hotel se skládá ze dvou rozdílných hmot s plochou střechou na půdorysu písmene L . Nižší, kratší blok restaurace je trojpodlažní včetně polozapuštěného suterénu a má téměř čtvercový půdorys. Do této hmoty je vetknut vyšší, podélný blok ubytovacích kapacit o osmi nadzemních podlaží obdélného půdorysu. Architektura stavby je řešena v duchu mezinárodního stylu. Ubytovací část inspirována přímořskými hotely má hlavní průčelí rytmizováno prostornými lodžiemi. První dvě nadzemní podlaží jsou prolomena velkoplošnými okenními otvory a výkladci. V bloku restaurace je v přízemí situovaný hlavní vstup do hotelu. Přízemí chrání sloupořadí vynášející předstupující hmotu prvního patra s restaurací. tato část je prosklena velkorozměrnými okenními otvory s pravidelným pravoúhlým rastrem. Hotel postavený ve svahu uvozuje rozlehlá terasa, pod kterou se nachází podzemní garáže.