usedlost

AREÁL VENKOVSKÉ USEDLOSTI NEBYL V DOBĚ DOKUEMNTACE V ROCE 2001 ZPŘÍSTUPNĚN. POPIS AREÁLU JE NA ZÁKLADĚ STARÉ EVIDENČNÍ KARTY ZE 60. LET 20. STOLETÍ, GENERÁLNÍ AKTUALIZACE Z 80. LET 20. STOLETÍ A NA ZÁKLADĚ LETECKÝCH SNÍMKŮ. AREÁL USEDLOSTI BYL ZMODERNIZOVÁN, FASÁDY VŠECH BUDOV BYLY OPATŘENY HRUBOU OMÍTKOU A PŘED OBYTNÉ STAVENÍ, NA DVORNÍ STRANĚ, BYL PŘISTAVĚN PŘÍSTAVEK NOVODOBÝ ZÁDVEŘÍ. V centru obce, v blízkosti kostela sv. Nejsvětější Trojice se nachází venkovská usedlost čp. 26. Jedná se o čtyřtraktovou usedlost kolem lichoběžníkového dvora. Usedlost je tvořena obytným stavením, s navazujícími novějšími hospodářskými budovami - stáje, chlévy, stodola I. a stodola II. Na jihu se nachází samostatně stojící objekt, zřejmě bývalá hospodářská budova přestavěná na obytné účely. Na západní straně je dvůr uzavřen branou, která navazuje na obytné stavení. Ve dvoře jsou nechráněné objekty - nové zádveří u obytného stavení, přístřešky u hospodářských budov a přístavby ve dvoře.