dům

Jedná se o patrový dům situovaný v historickém jádru města, v jeho JV části. Dům se nachází v Chelčického ulici jako nárožní dům. Dům nerespektuje linii uliční čáry, jeho jižní část se zachovalým podloubím předstupuje před severní část domu a další navazující domy v ulici. Dům se nachází na území městské památkové zóny Písek. Dům s bočním křídlem má na východní straně při okraji parceli v sobě zřejmě i hmotu městské hradby, která je součástí městského opevnění v Písku vedené pod r.č.ÚSKP 38097/3-2385. Areál měšťanského domu je tvořen hlavním domem situovaným u ulice, dále dvěma bočními křídly a zadní příčně situovaným dvorním křídlem s klenutými prostory. Dům s dvorními křídly vymezují středový uzavřený dvůr.