kostel sv. Jana Křtitele

Jednolodní sálová stavba uzavřená trojbokým presbytářem, se sakristií v podélné ose. Stavba je orientována na severní a jižní straně lodi mělké kaple na způsob příčné lodi. Objekt je postaven ze smíšeného zdiva omítnutého vápennou omítkou s břizolitovým nástřikem. Zastřešení sedlovou střechou, krytou eternitem. Vnější zdi členěny vpadlými lesenovými poli. Okna v hladkých šambránách, zaklenutá stlačeným segmentem. Horizontálně členěná výrazně profilovanou korunovou římsou. Západní průčelí členěno po stranách párovými lesenami, nesoucími trojboký štít s kruhovým oknem. Ve středním vpadlém poli hlavní vstup v kamenném obdélném portálu s jednoduchým profilem, nesoucí segmentovou supraportu, nad níž je umístěn lichtenštejnský znak. V rovném nadpraží portálu letopočet 1725. V západní části obou bočních průčelí v přízemí je po jednom kamenném ostění obdélného tvaru, lemovaného páskou s ušima a kapkami. Nad západním průčelím vyrůstá z těla budovy čtyřboká věž, členěná vpadlými lesenovými poli, parapetní a korunovou věžní římsou a čtyřmi polokruhově zaklenutými okny. Věž je ukončena cibulovitou bání s osmibokou lucernou, na střeše lodi osmiboký sanktusník – obojí kryto plechem. V jižním průčelí boční portál v kamenném ostění vez profilace.