chlévy II.

Stavba na obdélném půdorysu, v podélné ose přiléhající ke kolně. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Podélné jižní průčelí nečleněné, cca ve střední ose obdélné podélné okénko s tesařským ostěním. Vlevo dva malé obdélné otvory. Vpravo pod korunou zdiva dva čtvercové otvory. Průčelí ukončeno zalomenou korunní římsou. Západní průčelí nečleněné s neodděleným trojúhelným štítem. Podélné průčelí do dvora o šesti osách (3-3). Ve druhé ose od západu obdélný vstup s tesařským ostěním a s dvoukřídlými prkennými dveřmi. Na stranách vstupu po jednom mírně obdélném jednokřídlém křížem členěném okně za lícem zdiva. Ve čtvrté a páté ose obdélné vstupy s tesařským ostěním s nadsvětlíkem a jednokřídlými prkennými dveřmi. V šesté ose obdélný podélný okenní otvor. Ve východní části průčelí pod korunou zdiva obdélné otvory holubníku. Cca ve střední ose obdélný hospodářský otvor. Průčelí ukončeno hladkou korunní římsou.