chlévy

K jihozápadnímu nároží obytného domu se přimyká zděné kolmé křídlo chlévů, které je podélným východním průčelím orientováno do dvora. Sklon svahu vyrovnává rampa zápraží skládaná na sucho z ploten břidlice. Zápraží navazuje třemi stupni na zápraží obytného domu. Shodně i omítané zdivo chlévu je složené ze sbíraného kamene. Východní průčelí je opatřeno hladkými bílenými omítkami bez dalšího členění. Čtveřici vstupů do jednotlivých chlévů lemují jednoduchá pravoúhlá pískovcová ostění. Rovněž trojici okenních obdélných otvorů lemují pískovcová ostění. Jižní štítové průčelí je členěno hrubšími stříkanými omítkami okrového odstínu lemovanými lizenovými pásy hladkých bílených omítek. Jižní štít prolamuje dvojice obdélných okenních otvorů doplněný v horní části půlkruhovým větracím okénkem. Severní a západní průčelí je v současné podobě bez omítek. Severní štít je jednoduše bedněný s manipulačními svlakovými vraty. Sedlovou střechu s valbami nad štíty kryjí eternitové šablony. Mezi přesahy vazných trámů nad zápražím jsou nainstalované jednoduché bedněné holubníky. Vnitřní prostor je rozdělen na čtveřici samostatných chlévových stání. Jednotlivé prostory jsou zaklenuté plackovými klenbami vetknutými mezi klenební pasy. V části prostor klenbu nahradil hrubý prkenný záklop na vložených stropních trámech. Krov o jedné úrovni hambalků je podélně vyztužen centrálně umístněnou stojatou stolicí. Krokve pravděpodobně navazují přímo na vazné trámy. Jejich zhlaví je zdobené řezbou a probráním.