kaple s pamětním křížem

1) kaplička 2) pamětní kříž 1) kaple Kaplička se zvoničkou stojí na půdorysu tvaru písmene “U” a její základna je velká 3,5 x 4 metry. Materiálem je kámen, který je omítnut, povrch je krémově olíčen. Materiálem zvoničky je dřevo. Cibule, která kryje zvon vysoký cca 25-30 cm, je zakončena křížkem. Fasáda ve štítě s jednou rovnou a jednou vzhůru prolomenou římsou, mezi nimiž je prázdná nika. Nad obloukovým vchodem je povysazený hlavní klenák. Vně trojboce uzavřeného presbytáře je malá nika. Výška kaple cca 6,5 m. Krytina kaple i zvoničky je nová - měděný plech. 2) pamětní kříž Materiálem je žula, křížek je proveden z litého železa. Sloup s vysokým a masivním dříkem spočívá na mohutném hranolovém podstavci se zkosenými svrchními hranami a čelní stranou, v níž je týsované zrcadlo s letopočtem 1845. Dřík v horní a dolní části členěn plasticky nevýraznou profilací, hlavice sloupu je čtyřboká, po obvodu profilovaná mělkými výžlabky. na hlavici spočívá litý železný kříž s oválným nápisovým štítkem a postavami sv. Jana Evang., sv. Maří Magdaleny a P. Marie u paty kříže.