kaple sv. Jana Nepomuckého s pamětním křížem

1) Kaple sv. Jana Nepomuckého 2) Pamětní kříž 1) Kaple sv. Jana Nepomuckého Orientovaná cihlová stavba, omítnutá. Obdélníkový půdorys kaple je uzavřen třemi stranami šestiúhelníka. Kaple je osvětlována v bocích umístěnými velkými okny, která jsou uložena do velkých omítkových zrcadel a uzavřena stlačeným polokruhovým záklenkem. V průčelí je vchod, rovněž zaklenutý půlobloukem, nad ním nika, která segmentově vzdouvá bohatě profilovanou korunní římsu. V průčelí římsa odděluje vysoký a plošný štít se stranami kasulově vykrojenými. Střecha je sedlová, krytá taškami. Na jejím hřebeni je za štítem posazena čtyřboká sanktusová zvonička pobitá plechem. V interiéru je novodobá keramická dlažba, nová okna. Závěr je zaklenut vějířovou klenbou a oddělen vítězným obloukem na pilastrech s profilovanou hlavicí. Nad lodí je klenba křížová. 2) Pamětní kříž Kříž stojí vlevo od vstupu do kaple. Žulový stupeň s žulovým přestoupeným soklem, na kterém je vysoký, konkávně probraný podstavec. Patka a hlavice jsou profilované. Kříž litinový, s novým nátěrem a korpusem.