kaple s pamětním křížem

1) Kaple (st.p.č. 74) Objekt je situován ve svahu, takže jeho zadní strana je nižší než průčelí. Drobná stavba čtvercového půdorysu, krytá stanovou střechou, vrcholící lucernou s polygonálním jehlancem a makovicí. Zvonička pobita plechem. Materiálem stavby je kámen, omítnuto. Nárožní hrany stavby silně zkoseny, vnějšek členěn pouze okapní římsou, zhruba lunetového typu. Vysoký vchod v průčelí zaklenut stlačeným obloukem, nad ním prázdná nika (v ní původně socha sv. Jakuba). Na bočních stranách drobná obdélná okénka polokruhově zaklenutá. 2) Pamětní kříž (p.p.č. 951/2) Žulový hranolový sloup posazen na čtvercovém podstavci a to celé na nízkém čtvercovém soklu. Podstavec zdoben dvěma hrotitými zrcadly, pod nimiž je obdélný štítek s datací “1852”. Na celém čelu sloupu hrotité zrcadlo s kalichem a obdélnou vpadlinou pro tabulku. Hlavice dvojitě zkosena, nesoucí vysoký litinový kříž prořezávaný ornamenty. Kříž jetelového typu. Na kříži upevněno tělo Krista.