kaple s pamětním křížem

1) kaple 2) pamětní kříž 1) Kaple Drobná centrální stavba vyrůstající z osmibokého půdorysu a vysokého soklu. Materiálem je kámen, omítnuto. Kryta je stanovou polygonální střechou (plechová), která vrcholí čtyřbokou věžičkou s lucernou, ostrým jehlancem a makovicí. Interiér kaple je otevřen prostým obdélným vchodem s půlkruhovým záklenkem, prostor překlenut lidovou parafrází kopulovité klenby (v podstatě valená). 2) Pamětní kříž Vyšší kónický sloup, předělený římsami. V dolních polích vpadlá pole, na čelní straně kalich s hostií, pod tím datace 1873. Na vrcholu je lit. křížek s korpusem. Na podstavci pod patou kříže je kovaná plastika sedmi postav. Nad nimi kruhový štítek orámovaný vavřínovým věncem a s nápisem uprostřed: “Pochválen Pán Ježíš Kristus.” Nad korpusem štítek s nápisem “I.N.R.I.”.