kaple

1) kaple 2) pamětní kříž 3) oplocení 1) kaple Zděná omítaná kaple na čtvercovém půdorysu. Fasády člení lisenové rámy a profilovaná římsa. V zadní fasádě kruhové okénko kryté mříží. Vstup pravoúhlý, nad ním nika. Krytina stanové střechy šindelová. Na střeše dřevěná věžička opět krytá šindelem,na jejím vrcholku kříž. 2) pamětní kříž Před vchodem do kaple stojí kovový pamětní kříž na žulovém sloupku s tvarově odlišnou profilovanou patkou a hlavicí; pod krucifixem v dekorativní kartuši plastika Madony. 3) oplocení Kaple stojí na drobném obdélném vyvýšeném pozemku, vymezeném po obvodu kamennou tarasní zídkou, na ní provedeno kovové oplocení. Oplocení tvoří subtilní kovové pilířky s kuželkovými hlavicemi, mezi sloupky vloženy dílce z kovových prutů, vytvářejících geometrické obrazce a voluty. Na východní straně vstupní branka, přístupná po krátkém kamenném schodišti.