ohradní zeď

Severní úsek zdi, navazující část vých. zdi a střední partie záp. zdi z lomového kamene; povrch neomítnutý. Pultová koruna tvořena betonovou vrstvou. Ve zbývající části novodobý plot z prefabrikovaných dílců (H sloupy a PZD desky). Severní okraj západní zdi novodobě vyzděný z cihelných tvárnic. Hlavní brána umístěna na záp. straně proti portálu do lodi kostela. Vymezena čtyřhrannými poměrně mohutnými pilíři opatřenými hladkou omítkou a nízkými betonovými stříškami. Při opravě omítek pilířů bylo v jejich lomovém zdivu zjištěno několik druhotně užitých žulových prvků s profilací a líčkami. Vrata dvoukřídlové železná svařované konstrukce. V severní části západní zdi ještě jeden vjezd na hřbitov; není nijak zvýrazněný; dvoukřídlová vrata svařovaná z trubek.