fara

Přízemní částečně podsklepené stavení na obdélném půdorysu o 4 x 3 osách, s delší osou probíhající ve směru V-Z, vyzděné z lomového kamene, omítané. Objekt kryje mansardová střecha, skosená na štítových průčelích polovalbami, na delších stranách střechy po jednom volském oku, zápraží při jižním průčelí je kryto pultovou střechou; krytina: šindel; na severním přístavku pultová střecha, krytá plechem. Sokl nepatrně odsazený, korunní římsa fabionová, na štítových průčelích chráněná šindelem. Omítky fasád hrubé. Všechna průčelí jsou rozdělena štukovými uzavřenými lisénovými rámci na 3 pole (na severní straně lisény pouze v nárožích). Štítová průčelí jsou čtyřosá (2. okno zleva iluzivní), všechna okna přízemí obdélná v hladkých šambránách s uchy, dřevěné rámy novodobé (část oken chráněna voštinovými mřížemi). Zápraží při jižním průčelí je vydlážděno plochými kameny a chráněno prkenným zábradlím, pult střechy podpírají dřevěné čtyřboké sloupky. Oba protilehlé lichoběžníkové štíty jsou zděné, s hladkým pásem po obvodě a středovou svislou lisenou, s dvojicí obdélných okének ve štukových šambránách s uchy; po stranách štítů po jednom větracím obdélném okénku do půdy. V ose jižního průčelí obdélný vstup s tesařskou deštěnou zárubní (dveře dřevěné dvoukřídlové svlakové s diagonálně skládanou prkennou výplní; závěsy rozvilinové - asi barokní). Přístavek ve střední části severního průčelí je patrový (sociální zařízení). V severovýchodní části budovy sklepy.