fara

Patrová budova na půdorysu dlouhého obdélníku. Budova je ve fasádě i v interierech řešena symetricky. Boční průčelí pětiosá, směrem do ulice jedna osa zaslepena, na štítových stranách po dvou okenních osách.V mohutných trojúhelných štítech nad bočními stranami jsou dvojice kruhových nik, původně větracích otvorů do půdy, mezi nimi okénko ve tvaru kasule, pod nímž na straně ke kostelu lze na fasádě nalézt pozůstatky slunečních hodin.Vstup ve střední ose dvorního průčelí (původně z obou stran - z ulice později zazděn). Vstup v hladkém žulovém pravoúhlém ostění s pozůstatkem někdejšího řešení obloukového vstupu, jevícím se dnes jako minimalizovaný nadsvětlík. Dveře dvoukřídlé, před nimi předsazeno schodiště s několika žulovými stupni a plně vyzděným kamenným zábradlím. V úrovni přízemí ve 2. a 4. ose okna bývala menší okna kruhová, osvětlující vstupní halu v interieru (při nedávných úpravách byla na nádvorní straně upravena na tvar obdélných okének vrcholících obloukem). Stejná okna i na uličním průčelí. Ostatní okna dělená (šestitabulková) jsou osazená v hladkém líci fasády. Fasáda je hladká, dříve zvýrazněná patrně jen barevností, což napovídají mnohavrstvé vnější omítky. Hlavní římsa probíhající na delších stranách budovy je bohatě profilovaná. Střecha sedlová, krytá pálenou taškou na hustém latění. Půdní prostor odvětráván a osvětlen dvojicemi vikýřků typu volského oka. V průběhu existence objektu doznal pravděpodobně tvar střechy změnu z valbové na dnešní prostou sedlovou.