brána s brankou

Plně vyzděná ze smíšeného zdiva, omítaná, se širokým vjezdem opatřeným stlačeným záklenkem. Fasády člení mírně předsazený sokl, nárožní lisény a po stranách vjezdu umístěná dvojice štíhlých pilastrů s drobnými hlavicemi. nesoucí vysazenou profilovanou korunní římsu, krytou prejzy. Vjezd s odrazníky a patkami, záklenek zvýrazněn paralelní lištou a doplněn vrcholovým klenákem. Vjezd býval uzavřen plnými dřevěnými vraty, která později nahradila nová vrata ze šikmo kladených latí. V současnosti (2011) ve vjezdu osazena dobová klasicistní dřevěná vrata s vloženými vrátky (prkna skládaná do nakoso do čtvercových obrazců, v záklenku prkna skládaná do motivu slunce, profilovaná římsa, horní okraj vrátek má obrys trojlistu). Vpravo od brány prostá zděná branka pro pěší s rovným překladem a dřevěnými vrátky. Mezi brankou a budovou fary krátký úsek ohrazení - na kamenné podezdívce zděné omítané sloupky a plaňkový dílec.