zámek starý

Dvoukřídlá přízemní, téměř nepodsklepená budova na půdorysu L s válcovou nárožní věží, volně stojící v severovýchodní části zámeckého nádvoří. Budova má valbovou střechu s pálenou krytinou z bobrovek, na věži kuželovou. Komíny jsou omítané, jeden dosud s ozdobnou hlavicí s průduchy z boku a sedlovou stříškou. Fasády s hladkými omítkami a podbrádkovou římsou člení po rekonstrukci obdélná okna dvoukřídlého provedení členěná do 6 tabulek zasklení, okolo bíle malované šambrány. Dveře typově odpovídají 19. století, výplňové, jedny s klasovitě skládaným bedněním. Stěny věže jsou nečleněné, prolomené jen třemi drobnými oválnými okénky a vstupem do sklepa. Na boční fasádě při věži ze zdiva vystupuje plochý prevet. Pamětní deska básníka B.Jelínka umístěná ve 2.pol. 20. století na západním průčelí severního křídla. Čedičová deska 40 x 62 cm s nápisem stříbřenými velkými písmeny v mělkém basreliéfu, upevněná čtyřmi cínovanými šrouby. “Zde se narodil a zemřel / básník / Bohdan Jelínek / 21.VI.1851 19. V.1874.