fara

Stavba obdélného půdorysu s delší osou zhruba ve směru V - Z; hlavní vstupní průčelí obráceno k severu; 2 nadzemní podlaží. Při jižní fasádě záchodový přístavek přes obě podlaží (v 1. patře přístup z pavlače). Objekt je krytý sedlovou střechu s valbami; krytina z eternitových šablon, 2 omítnuté komíny. Fasády členěné profilovanou římsou, kordonovou římsou (vyjma J strany) a nárožními lisénami; na S straně ještě 2 mezilehlé lisény a na J straně jedna liséna v Z polovině průčelí. Na S průčelí uprostřed hlavní vstup, pravoúhlý, se zděným ostěním. Po obou stranách vstupu v přízemí 2 obdélná okna se zděným ostěním. V patře 6 stejných oken (střední dvě posunuta k sobě). Na Z straně obdélný vjezd (zděné ostění, dvoukřídlá dřevěná vrata); vpravo od vjezdu v přízemí obdélné okno. V patře 3 stejná okna. Na J straně v přízemí vstup do síně a obdélné okno; v 1. patře 2 obdélná okna. Pavlač dřevěná, krytá pultovou střechou s taškami bobrovkami. V patře bedněná prkny, kde jedno obdélné okno. Vlastní záchodový přístavek zděný, v přízemí od Z vstup, na J po výšce 2 pravoúhlá okénka. Ve V průčelí v přízemí i patře 3 obdélná okna. Spojovací most mezi kostelem a budovou fary je zděný, krytý sedlovou stříškou; při jižním okraji stříška pultová; krytina betonové vlnité tašky. Nosnou konstrukci tvoří 2 půleliptické oblouky. Fasáda hladce omítaná. Na S stříšku ohraničuje zděný štít; trojúhelné štíty pultové stříšky zděné a hladce omítnuté. Na V straně obdélné okno; podobné okno v protější zdi na stejném místě. Na Z straně dvora krátká zděná hradba, hrubě omítaná, vysoká kolem 1,5 m. Pultová koruna krytá betonovými taškami. Na východní straně rovněž zděná, omítaná hradba, vysoká cca 2 m; na pultové koruně bobrovky. Na jihu na hranici pozemku obvodové zdi sousedních obytných domů. V JV části dvora stojí dvě hospodářské budovy.