socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepom. je cenným dokladem drobné lidové architektury a je situována před západním vstupním průčelím kostela sv. Anny v obci Veselíčko. Kamenná socha sv. Jana Nepom. stojí na betonovém jednoduchém podstavci. Socha světce v tradičním zobrazení. Socha zobrazuje stojícího světce, s mírně nakročenou levou nohou, jejíž obrys vystupuje z oděvu. Tělo je zahaleno do obvyklého kanovnického oděvu s pláštěm přehozeným přes ramena. Levá ruka směřuje k zemi, je mírně od těla a přidržuje spodní část krucifixu a pravá ruka ohnuta v lokti a přidržuje vrchní část krucifixu na hrudi. Světec má oválný obličej lemovaný hustým vousem a delšími vlasy spadajícími na ramena. Hlava světce je kryta biretem, je skloněna ke krucifixu a hledí upřeně na něj. Socha původně stála u silnice na Písek, byla přenesena před kostel.