výklenková kaplička Božího Těla

Původně byla kaplička Božího Těla součástí brány statku čp. 19. Brána zbořena, byla vložena mezi špýchar (dnes také zbořený) a obytné stavení. Zděná omítaná převýšená brána byla ukončena stlačeným obloukem, z obou stran doplněná symetricky řešenou brankou a kapličkou B. Těla., členěná pilastry nesoucími průběžný hladký vlys a profilovanou římsu s odsazeným hladkým nízkým trojúhelným štítkem. Z celé brány zůstala stát pouze kaplička, místo brány a branky novodobě upravený vjezd s brankou. Zdivo kapličky Božího Těla je cihelné s malým podílem větších kamenů, omítka otlučena. Otvor v čelní stěně ukončen segmentem oblouku, na stranách po jednom pilastru nesoucím průběžný vlys a nízký trojúhelný fronton. Nad štítkem ještě úsek zdi - součást původní ohradní zdi.