městský dům

1/ dům 2/ seník 3/ hospodářské stavení 1/ dům Zděný, omítaný přízemní dům s atikovým patrem a trojúhelným štítem nad trojosým průčelím, se sedlovou střechou krytou bobrovkami, vložený do řadové zástavby tak, že mezi ním a sousedním domem čp. 24 zůstávají úzké dvorky původně se zděnými branami, spojujícími průčelí. Vlevo od domu brána zbořena a nahrazena jen dvoukřídlými železnými vraty. Průčelí členěno kordonovou a hlavní římsou, na níž spočívá nízký rámovaný trojúhelný štít s kruhovou šambránou. Při nárožích pásově rustikované liseny, v přízemí uprostřed vstup do krámu a po jeho stranách užší obdélné výkladce. V atikovém patře, působícím dojmem 1.poschodí, 3 okna v profilovaných šambránách, s podokenní římsou v líci, dělená křížem. Z boku do dvora na hloubku krámu slepá stěna, dále novodobý vstup a dvoukřídlé okno. Zadní průčelí – ve štítě 3 kruhové otvory, přízemní přístavek s pultovou střechou krytou eternitem. Vnitřek vlastního domu plochostropý. Dveřmi ze dvora se vstupuje do síňky, odkud vlevo se zatočením stoupají schody do podkroví a na půdu, vlevo je obytná část, čelně jednak místnost k bytu, jednak prostora spojená s krámem a slouží jako skladiště. Vpravo od síňky k náměstí na celou šířku krám. 2/ seník Dřevěné stavení stojící na železných pilířích, se sedlovou střechou s plechovou krytinou. Z boku 1 obdélné okno, v hl. průčelí 2 obdélné otvory, z přízemí vstup po schodišti do patra. Patro bedněné. 3/ hospodářské stavení Stavení dispozičně uzavírá dvůr za domem. Zděné, omítané, na obdélném půdorysu. Ze dvora 2 vstupy s kamenným ostěním a s nadsvětlíkem, mezi nimi 1 čtvercové okénko, v horní partii 4 větrací obdélná okénka paprskovitě vyzděná. Střecha sedlová, krytá bobrovkami. Strop segmentově zaklenut do traverz. Zadní fasáda - 1 plechová dvoukřídlá vrata, 1 dřevěná vrata. Na hospodářskou budovu navazují severní směrem podélně novodobé garáže s pultovou střechou krytou eternitem.