venkovská usedlost

Původně uzavřená usedlost je hlavním štítovým průčelím orientovaná do návsi, k rybníku, na západní straně na místě zbořené stodoly zůstala pouze obvodová zeď a vrata. Vpravo je situováno obytné stavení, na něj navazují původní chlévy, dnes rovněž obytné, následuje pilířová kolna, vlevo je pak výměnek s vlastním bývalým chlévem, za ním v minulosti bývala kolna. Výměnek je podsklepený. Štítové průčelí obytného stavení je dvouosé, okenní otvory lemovány jednoduchou šambránou, štít oddělen římsou, která je shora krytá bobrovkami. Okna dvoudílná, dvoukřídlá, šestitabulková, osazená v líci fasády, mezi nimi nika, v níž chybí plastika Panny Marie. Výměnek má obdobné tvarosloví jako obytné stavení, okna jsou lemována šambránami, směrem do dvora byly otvory také druhotně zvětšeny a výplně jsou dvojkřídlé, nečleněné. Ve štítu je datace 1888.