obytná budova s dílnami

Jde o patrový objekt, zasazený do terénu. Jeho obdélný půdorys se na jihovýchodě lehce zalamuje v tupém úhlu, na severozápadě je zakončený do trojúhelníku. U místa zalomení se na jihozápadní straně napojuje válcová věž. Severovýchodní průčelí je v levé části přízemí zapuštěné, vzniklý obdélný úsek je v líci tvořen režným lomovým kamenem. Stejné je i orámování na bocích a z kamene je i předstupující soklová část a zídky, lemující schody o dvou stupních. Ty vedou ke vstupu do objektu. Ve zbývající části přízemí se nacházejí tři další vstupní otvory. Levý je užší, než zbývající dva, jsou v něm jednokřídlé dveře ze svisle kladených prken. Podobně jsou provedeny i dvoukřídlé dveře v širších otvorech, u všech dveří je stejný způsob orámování z režného lomového kamene. V dolní části stěny je vlevo od jednokřídlých dveří, mezi dvoukřídlými a vpravo od krajních dvoukřídlých dveří líc vyskládán z režného lomového kamene. V prvním patře je celkem patnáct oken. V osách první až desáté zprava jsou stejná – dvoukřídlá, s poutcem oddělenou dvoudílnou horní částí. Umístěná jsou ve špaletě, lemuje je jednoduchá šambrána. Ve zbývajících osách jsou okna o něco užší a dole delší. Jednokřídlé výplně mají poutcem vymezený hořejšek, otvor ohraničuje stejná šambrána jako u předcházejících os. Nad hlavní římsou, krytou prejzem, se zvedá poměrně masivní cimbuří, jehož stínky i mezery mezi nimi rovněž pokrývá prejz. Cimbuří i římsa přecházejí i na další strany, kromě jihovýchodní. Severozápadní stranu budovy tvoří trojúhelníková část. Její severní strana je bez otvorů, západní strana má – stejně jako celé navazující jihozápadní průčelí – v dolní části vysokou podnož z režného lomového kamene. V pravé části západní strany trojúhelného konce objektu je v přízemí i patře okno, umístěné ve špaletě. V přízemí je nedělené, v prvním patře je dvoukřídlé, s křídly rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi a s poutcem oddělenou dvoudílnou horní částí. Otvory lemuje jednoduchá šambrána. Taková okna jsou i v levé a střední části jihozápadního průčelí. V prvním patře je jich devět, v přízemí pouze šest – chybí okna v osách patra čtvrté, osmé a deváté zleva. Vpravo od střední části průčelí se na budovu napojuje dvoupatrová válcová věž. I ona má dolní část provedenou z režného lomového kamene. Věž je prolomena ve všech podlažích osmi symetricky rozmístěnými okenními otvory, obsahujícími poměrně úzké okno ve špaletě. V přízemí a druhém patře jsou rozdělena poutcem na poloviny, v prvním patře je poutec v horní části a dolní úsek člení tři vodorovné příčle. Na korunu zdiva věže je posazen polygonální nástavec cimbuří, postavený z cihelného zdiva (patrného díky poškozené omítce). Stínky cimbuří i mezery mezi nimi kryje prejz. K věži a střední části budovy se napojuje obdélný přístavek, nahoře sahající k hornímu konci partie věže i budovy, zhotovené z lomového kamene. Stejně jsou provedené i stěny přístavku, navíc zdobené mozaikou. Přístavek má rovnou střechu. V části průčelí vpravo od věže jsou stejná okna jako v příslušném podlaží věže. V prvním patře jsou čtyři okna, v přízemí jsou tři otvory. V ose první a druhé zprava jsou okna, avšak okno v ose druhé zprava je oproti patru posunuté směrem doleva. U napojení věže je zazděný vstupní otvor (?) v šambráně. Jihovýchodní průčelí je bez otvorů a cimbuří, nároží jsou cihelná. Na rovné střeše budovy se na jihovýchodním konci u jižního nároží nachází obdélná nástavba z lomového kamene s pultovou střechou o mírném sklonu. V její jihozápadní stěně, do níž je zapojeno cimbuří, jsou dvě okna.