děkanství - muzeum

1) děkanství 2) jižní dvorní stavení 3) severní (renesanční) křídlo 4) bývalá sladovna 5) brána 6) kašna Poměrně rozlehlý areál domu se rozkládá na J konci V str. náměstí, J průčelí se obrací do Mostní ulice. Ve V části parcely nepravidelný dvůr, ve střední části dvora studna. Po větší části obvodu dvůr ohraničují dvorní stavení. Na J úsek zděné hradby s vjezdem, na V str. vysoká hradba býv. opevnění. Dům má obdélný půdorys, dvě nadzemní podlaží a sklepy, ve středním traktu přízemí průjezd na celou hloubku půdorysu. Z průjezdu vede schodiště do 1. patra a sklepů. K severnímu konci dvorní fasády přiléhá protáhlé dvoupodlažní severní (renesanční) křídlo. Na J str. bývalé hosp. stavení obdélného půdorysu, na Z přisazené k přednímu domu a krátce zalomeno k S s dvěmi podlažími. Na V str. dvora torzo bývalé sladovny.