stodola

V závěru dvora stodola na obdélném půdorysu, podélnou osou kolmá na obytné stavení. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Stodola trámové konstrukce pobita svisle kladenými prkny. V jižní části průčelí do dvora obdélná dvoukřídlá prkenná vrata. Přes severní polovinu průčelí široká obdélná prkenná dvoukřídlá vrata. Štítová průčelí pobita svisle kladenými prkny, štíty trojúhelné s přesahem střechy. U jižního štítového průčelí nízký prkenný přístavek s pultovou střechou. Popis 2022: Stodola v tradiční pozici uzavírá nevelký dvůr. Jedná se o celodřevěnou stavbu se sloupovou konstrukcí bedněnou v líci svisle kladenými prkny (a krajinami) a se sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami a plechem (rozstříhané barely), položenými na dřevěný šindel. Nosný rám sestává ze svislých sloupů nesoucích vaznice, přes které jsou kampované vazné trámy krovu tvořeného hambalkovou soustavou opatřenou stojatou stolicí podélného vázání. Prostorový rám ve spodní části stavby ztužují dvojité pásky spojené se sloupky a vaznicemi pomocí rybinových plátů jištěných dřevěným kolíkem. Dřevo je ručně tesané, spoje provedeny jako tradiční tesařské (převážně různé typy plátů a čepy) jištěné pomocí dřevěných kolíků.