socha sv. Jana Nepomuckého

Na hladké kvádrové podnoži hranolový hladký sokl završený výraznou profilovanou římsou. Kónicky zužující se plintus nese litinovou sochu sv. Jana Nepomuckého. Postava světce hmotová bez významné dynamické fáze. Tělo statické s lehce naznačeným kontrapostem nakročenou pravou nohou, jejíž koleno vystupuje z kleriky. Sv. Jan drží v pravé ruce pozlacenou palmovou ratolest a v levé ruce přidržuje kovový kříž se zlaceným korpusem Krista. Jeho hlava jen v mírném naklonění doleva zobrazena s krátkým vousem a biretem. Kolem hlavy svatozář s pěti zlacenými hvězdami. Světec oděn do kleriky v hladkých záhybech splývající dolů. V rochetu, jenž je na spodním okraji zdobena plasticky vystupující krajkou a mozettu sepnutou na hrudi.