socha sv. Jana Nepomuckého

Na šestiboké základně ořímsovaný šestiboký podstavec s patkou. Vpředu na podstavci alianční znak rodu Želecký z Počernic a nápis: PerpetVoHonorI / aC / ReVentiae / D.IoanIsNepoMV / cenI / IoanesFelixZieletzki / L.B.D. Potzenitz / Alm CathedrEccL / Olomuc.Canonie / DoMInVsInWes / seLLI&PIrsChitz / BIsOCtaVaDieMaII / PosVerat. / &IPseSaCraVerat. (K věčné poctě / a úctě / Jana Nepomuckého / Jan Felix Želecký / svobodný pán z Počenic / kanovník milostivého katedrálního chrámu Olomouckého / pán na Veselí a Prštici / dne 16. května / postavil / a sám zasvětil. ) Podstavec završen profilovanou římsou, na níž je šestiboký ujmutý sokl pod sochou sv. Jana Nepomuckého. Plintus sochy v horní části rovný, avšak jeho spodní část je dynamicky akcentována ujmutými částmi hmoty tvořícími trojúhelníkový ornament. Postava světce v mírném esovitém prohnutí v tradičním ikonografickém zobrazení v rochetě s almucí. V pravé ruce přidržuje kovový kříž se zlaceným korpusem a levou rukou na něj ukazuje. Hlavu mírně nakloněnu na pravou stranu s čelním pohledem. Vlasy i vousy detailně propracovány modelují oduševnělý výraz ve tváři s biretem a zlacenou svatozáří. V detailu výrazně propracovaná socha se splývavými záhyby kleriky, ornamentální dekorem okraje rochety zdobené krajkou a dekorativně pojednanou kožešinovou pláštěnkou – almucí.