radnice

Jednopatrová zděná budova na čtvercovém půdorysu o 5 okenních osách se sedlovou střechou krytou pálenými taškami drážkovkami. Fasáda je řešena v duchu raného eklektismu s novorománskými prvky. Na nárožích a po stranách střední osy jsou pilastry s náznakem cimbuří ve vrcholu. Střední rizalit je zakončený hranolovou věží s hodinovým ciferníkem a cimbuřím. V přízemí ve střední ose vstupní portál s půlkruhovým záklenkem. V patře nad ním balkonek s mřížovým zábradlím, nesený čtyřmi konzolami. Nad balkonem znak města a nad ním dvě úzká okénka ve štukovém rámování. Po stranách vstupu v obou podlažích vždy dvě okna - obdélná dřevěná s pevným poutcem, čtyřtabulková, v paralelních šambránách s odstupněnými podokenními římsami. Patro je odděleno výraznou, plechem krytou kordonovou římsou. Ve dvorním průčelí fasády hladké bez členění, okna obdélná dřevěná s pevným poutcem, čtyřtabulková. Ke dvornímu průčelí kolmo připojeno patrové křídlo, kryté sedlovou střechou (bez památkové ochrany).