socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové podnoži hranolový sokl komponovaný ze tří částí. Do spodní volutově završené části je vsazen hranol s horními zaoblenými hranami a sekaným nápisem uprostřed: SWATI JENE / NEPMVCKI / ORODVI ZA NAS / LETA PANE 1721. Na něj je položen hladký hranol s vpadlou přední plochou se sekaným nápisem: SVATÝ / JENE Z NEPOMUKU / DRŽ NAD NÁMI SVOJI / RUKU. BY NÁM BŮH DAL / CO DAL TOBĚ, BY NÁŠ / JAZYK NEHNIL V HROBĚ. Uprostřed mezi dvěma částmi nápisu vloženo vyobrazení mučednické palmové ratolesti a svatozář s pěti hvězdami. Podstavec završen profilovanou vyloženou římsou, na níž je osazen dvakrát odstupňovaný, volutově zaoblený podstavec sochy, která je osazena na hladkém plintu. Socha sv. Jana Nepomuckého v mírném esovitém prohnutí s uvolněnou pravou nohou, kolem níž jsou zvlněny záhyby světcovy kleriky s detailním provedením krajkového okraje rochety. Světec pravou rukou objímá kříž, který má položen na pravém rameni v čelní svislé poloze. Levou rukou ukazuje otevřenou dlaň. Hlavu skloněnu k pravému rameni s obličejem směřujícím směrem dolů. Kolem hlavy kovová zlacená svatozář s pěti hvězdami. Sv. Jan Nepomucký je oděn do ikonograficky tradičního roucha kanovníka, do kleriky, rochety a almuce. Na hlavě s výrazným kadeřavým vousem biret. Zadní strana sochy s propracovanými detaily záhybů rochety a kaskádami kožešinové almuce se střapci.