ohradní zeď s 2 branami

Zeď ma v západní část S a J také částečně opěrnou funkci z vnější strany. Západní zeď ve střední části přerušena hmotou kostela. Vnější výška zdi se pohybuje cca mezi 1,5-2 m; vnitřní výška vesměs mezi 1,2-1,5 m; na zdivu fragmenty hrubé jádrové omítky; pouze západní zeď má kompaktní hrubou omítku; na pultové koruně položeny drážkové tašky; na západní zdi betonová deska; na západní části severní zdi koruna neupravená. Dělící zeď mezi starší a novější částí hřbitova má opěrnou funkci v celé své výšce; ve střední části přerušena schodištěm. V západní zdi 2 stejně řešené brány, vymezené čtyřbokými pilíři převyšujícími mírně korunu zdi. Pod hrubou omítkou místy vidět lomový kámen a cihly; vodorovně ukončené žulové krycí desky. Dvoukřídlová vrata mají svařovaný železný rám a výplň z pletiva (2. polovina 20. století). Ve východní části jižní zdi ještě jeden nijak nezvýrazněný vjezd se železnými vraty (novodobá).