kostel

Stavba kryta pod sedlovou střechou, nad stěnami závěru tři valby, krytina tašky bobrovky. Nad presbytářem střecha prolomena mohutným šestibokým sanktusníkem. Koruna jižní a severní stěny ukončena výraznou oblounovou římsou, fasády člení malované lisénové rámy, po obvodě mohutné opěráky. V ose jižní stěny pravoúhlý portál s omítkovým ostěním s paspartou, v podélných stěnách tři dvojice vysokých oken se stlačeným zakončením s malovanou paspartou. Kruchta osvětlena od západu obdélným oknem s vyšším segmentovým záklenkem, uprostřed západní stěny široký zazděný vstup lemovaný šambránou, nad přímým nadpražím fabionová římska shora oplechovaná. Ve spodní části presbytáře dvojice termálních oken, v horní části pak po celém obvodě sdružená okna s půlkruhovým zakončením. Nároží jemně zaoblena, do zlomů závěru vloženy opěráky, v každé stěně jedno na výšku obdélné okno se stlačeným záklenkem, pod korunou východní stěny na omítce nápis „renovatvm 1687“. Sakristie kryta valbovou střechou s bobrovkami, jednoduché členění, v jižní stěně obdélné okno osazené kamenným ostěním na překladu vyrytý letopočet 1693.