kostel Proměnění Páně

Kostel je zděnou orientovanou stavbou, která se skládá z obdélné lodi a stejně širokým dlouhým pětibokým závěrem. K severní straně presbytáře přiléhá obdélná sakristie. V ose západní fasády je přistavěna hranolová věž. Loď je krytá sedlovou střechou s volskými oky, nad presbytářem zakončenou valbou. Krytina je tvořena prejzy. Stavbu obíhá zděná římsa s jednoduchým štukovým povrchem. Fasády jsou jinak bez členění. Zdivo presbytáře je zpevněno štíhlými opěrnými pilíři. Loď je prosvětlena po obou stranách dvěma vysokými obdélnými okny s půlkruhovým záklenkem, čtyři obdobná okna prosvětlují rovněž presbytář. Věž je zastřešena čtyřbokou jehlancovou střechou. Horní patro věže je členěné nárožními lizénami spojenými pod korunou obloučkovým vlysem. Interiér věže je prosvětlen štěrbinovými okénky, v posledním patře se nacházejí na každé straně dvě půlkruhově ukončená okna. Zvonová stolice nese zvon datovaný do roku 1663.