kostel

Jednolodní orientovaná stavba, podepřená z jižní strany terasou, obdélná loď je až na západní část severní fasády obestavěná přístavky. Půdorysně stavbu charakterizuje loď o jednom klenebním poli, na nějž se napojuje rovně uzavřené kněžiště se dvěma travé. K presbytáři jsou na severu připojena čtvercová a na jihu obdélníková kaple (obě kaple s hlavní lodí tvoří půdorys řeckého kříže). Jižní kaple je navíc rozšiřena o sakristii, západní o další kapli. V jihozápadní části lodi je vestavěna věž a v západním průčelí úzká předsíň se schodištěm na kruchtu. Loď i presbytář kryty valbovou střechou, která plynule navazuje na pultové střechy přístavků, věž ukončena mansardovou střechou završenou hrotnicí s makovicí a křížem. Krytinou jsou bobrovky. Zvnějšku je stavba hladká, bez členění. Korunní římsa tvořena obíleným trámem na čelní straně profilovaným mělkými výžlabky. Obvodové zdivo je prolomeno obdélníkovými barokními okny s odsazeným obloukem. Předsíň je v patru dělena profilovanou kordonovou římsou a osvětlena gotizujícími okny. Věž má 4 podlaží, v dolních jsou střílnová a obdélná okna s půlkruhovými záklenky, nahoře jsou románská sdružená okna.