kostel sv. Jakuba Většího

1/ kostel 2/ ohradní zeď s bránou, brankou a výklenkovou kaplí 3/ socha sv. Jana Nepomuckého 4/ hrobka rodiny Miechurovy Kostel se hřbitovem najdeme blíže severnímu okraji obce a téměř v jejím nejvýše položeném místě. Kostel patří mezi významné dominanty okolí (patrný při dálkových pohledech od J a Z). Kostel zaujímá místo v jižní části hřbitova; založený na zatravněné ploše nepatrně spádované od V k Z; při patě stěn po celém obvodě betonový žlab pro odvod dešťové vody. Tak 10 m severně od kostela šikmý skarp, jehož výška se směrem k západu zvětšuje (mohla zde probíhat zeď před rozšířením hřbitova); před skarpem několik starých lip. Necelých 10 m před ohradní zdí JV směrem od kostela socha sv. Jana Nepomuckého. U východní ohradní zdi poblíž brány stojí obdélná výklenková kaplička. Při severní ohradní zdi hřbitova umístěna hrobka rodiny Miechurovy.