kostel sv. Jana Křtitele

Jednolodní orientovaná stavba s obdélnou lodí a presbytářem uzavřeným třemi stranami šestiúhelníka, závěr se sedmi jednou odstupněnými, svrchu skosenými opěráky. K jihu přiléhá k presbytáři sakristie, k severnímu věž. Na severní straně lodi u věže předsíňka s pultovou střechou. Věž čtyřpatrová krytá jehlancem s hrotnicí, makovicí a křížem. Střechy kostela sedlové s prejzy, několik vikýřů – volské oka. Na JZ a SV nároží armatura ze žul. kvádrů, stejná i na SZ a v horní části JV nároží. Štíty, západní i východní, přes střechu, ramena krytá prejzy. V Z štítě obdélné okénko, v přízemí v ose pravoúhlý portál se žul.ostěním. Na jižní stěně okna ve dvou úrovních, spodní tři s parabolickými záklenky, horní dvě vysoká s lomenými záklenky. Kruchta přisvětlena od západu rozměrným oknem s lomeným záklenkem se štukovou šambránou. Ve spodní části východní zdi špaleta zazděného okna se šambránou. Před severní stěnou u věže dřevěný Krucifix. Na presbytáři na J a S stěny velké okno s cca parabolickým záklenkem se šambrány; ve stěnách závěru po jednom stejném okně; ve východním dochovaná dvoudílná kružba se dvěma půlkruhovými obloučky s mniškami a kruhovou rozetou se čtyřlistem ve vrcholu; výplně stejné; na kružby v JV a SV okně poukazují pouze vyžlabené pruty ostění. Věž s nárožní armaturou do výše 3.patra. Ve východní stěně sedlový portálek na schody do patra se žulovým ostěním a šambránou. Ve východním čele zídky při stěně lodi výklenek s cca půlkruhovým ukončením. Přízemí osvětleno od severu úzkým obdélným okénkem s hladkou paspartou; 2. patro bez oken; ve 3. patře na každé straně větší na výšku obdélné okno se žulovým ostěním; v posledním podlaží na každé straně podobné okno. Ve východní stěně sakristie žulové okénko s lomeným záklenkem a šambránou, podobné okénko ve východní části jižní zdi. Fasáda kostela hladká s dřevěnou korunní římsou.