socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je osazena na vysoké hladké kvadratické podnoži se zkosenou horní hranou. Podstavec sochy je členěn výrazně širším třikrát odstupňovaným soklem, do něhož je vsazena střední hranolová část podstavce zdobená sekanými liniemi vymezujícími střední pole pojednaná malbami. Na přední straně je novodobá malba sv. Martina, který dává žebrákovi část svého pláště, na boční straně sv. Vendelína, zezadu je vyobrazena sv. Anna vyučující Pannu Marii a na straně od komunikace sv. Florián. Pod vyobrazením sv. Floriána se nachází dvě vrstvy nápisů, z nichž je čitelný nápis: OBNOVENO / V ROKU / 1931. Podstavec završen vyloženou římsou, která nese plintus sochy sv. Jana Nepomuckého. Světec je zobrazen v tradičním ikonografickém pojetí v oblečení kanovníka; v klerice, rochetě a almuci. Jeho tělo je zvlněno ve výrazném esovitém prohnutí s uvolněnou levou nohou. Pohyb těla rozehrává jeho šaty v hlubokých splývavých záhybech, s detailně provedenou ozdobnou krajkou zdobící lem jeho rochety. V pravé pozdvižené ruce drží kovový kříž se zlaceným korpusem Krista, k němuž vzhlíží. V levé spuštěné ruce přidržuje biret. Světcova tvář je provedena s citlivým výrazem ostrých rysů lemovaných kadeřavými delšími vlasy a vousy. Kolem světcovy hlavy výrazná kovová svatozář s pěti zlacenými velkými šesticípými hvězdami. Zadní strana sochy vytesána s propracovanými splývavými záhyby šatu a detailním provedením kožešinové pláštěnky s okrajem zdobeným střapci.