socha sv. Josefa

Poměrně strohý výsoký štíhlý hranolový dopředu vypouklý podstavec je umístěn na betonové plato. Spodní část bez zdobení, pouze ukončená římskou ve tvaru zvonovice. Dřík, po stranách s dolů stočenými volutami, ve středu vypouklá kartuše bez nápisů či zdobení, vzadu letopoček 1757. Vzdutá římsa s jednoduchou profilací má ve středu kovanou kytice (pravděpodobně původně s držákem na lucernu). Vlastní socha sv. Josefa s Ježíškem je v životní velikosti, cca 165 cm vysoká. Světec stojí v kontrapostu, s levou nohou pokrčenou, je zahalen v dlouhé řasnaté roucho a přes záda má hozený plášť. Vousatá tvář je sklání k postavě Ježíška, kterého drží na levé ruce. Ten Josefa drží levou ručkou kolem krku a tvářičkou se k němu tiskne. Pravá paže je podél těla a dlaň je rozevřená a směřující dopředu. Světec je prostovlasý, Ježíšek má nad hlavou kovovou svatozář.