usedlost

Venkovská usedlost se nachází v dominantní poloze na návrší naproti návesní kapličce, na západní straně křižovatky tři cest, centrální části obce. Obytně hospodářská budova (s obytnou části a stájemi) je severním křídlem, orientovaným štítem ke kapličce na východní stranu, v odstupu za zadní vjezdovou branou s ohradní zdí stávala do r. 1973 stodola vytvářející západní křídlo usedlosti, na které navazovala otevřená kolna na jižní straně usedlosti. Po požáru byla kolna adaptována a uzavřena ze strany dvora. Jižní křídlo dokončuje chlév, na jehož štít navazuje ohradní zeď s plaňkovým plotem, přecházející na východní straně s vjezdovou bránu s brankou u průčelí obytného stavení. V GA. byla průčelní část chlévů mylně považována za špýchar. Tato usedlost měla špýchar vybudovaný na půdě obytné části.