kolna

Jedná se o drobnou volně stojící budovu, která plnila funkci hospodářského zázemí domu s hrnčířskou dílnou. Objekt byl vystavěn nad obdélným půdorysem orientovaným podélnou osou cca ve směru V-Z. Střecha je sedlová pokrytá keramickými drážkovými taškami tzv. žihelkami. Svislé nosné konstrukce tvoří hranolové cihelné pilíře s mezilehlými tenčími stěnami, které jsou rovněž vyzděny z plných pálených cihel, v exteriéru jsou dochovány zbytky hladkých omítek. Na jižní straně se nachází vstup a vjezd, výplně jsou prosté - sbíjené svlakové konstrukce s vnějšími pásovými závěsy. Střecha na východní straně předstupuje před líc zděné stavby a v jižním pultu je vztyčen sedlový nakládací vikýř - trámová konstrukce, boky bedněné prkny, dvířka prkenná s vnějšími pásovými závěsy. Štít na západní straně je plný zděný omítaný, neoddělený od stěny a ukončený mírným přesahem střešní krytiny, na protější předstupující straně býval štít svisle bedněný prkny.