ohrazení vnitřní a vnější se 2 branami, brankou, 2 schodišti a tarasní zdí

Vnitřní ohradní zeď kolem kostela (tj. plocha bývalého hřbitova) vystavěna po celém obvodě z lomové žuly, v menší míře užitý lomový kámen; na J, V a částečně i S straně má zeď opěrnou funkci; výška z vnější strany dosahuje až 3,5 m, na severu se pohybuje kolem 1,5 – 2 m; pultová koruna krytá vlnitými taškami; na vnějším líci jen částečně dochovaná omítka; na jižní straně pod korunou štukový pásek a místy zdivo spárované; vnitřní líc omítku vesměs postrádá. Vnější ohradní zeď (tj. plocha kolem novějšího hřbitova) na V a J straně neomítnutá z lomové žuly a kamene, na Z straně cihelná oddělená vyššími pilířky, na pultové koruně tašky, ve vnějším líci východní zdi osazený žulový blok s letopočtem 1884. Brána I. (severní) vymezená čtvercovými pilíři s výrazně předsazenými římsovými hlavicemi, stanové stříšky chráněny taškami, pilíře s jemně okosenými vnitřními hranami mají hrubě omítnutý soklík a štukovou omítku; vrata dvoukřídlová plechová (poč. 20. století ?). Brána II. (východní) pilířová se svařovanými vraty. Branka (jihozápadní) pilířová, sedlové stříšky pilířů kryté vlnitými taškami, pod stříškami ploché římsky, vrata železná (snad 1. polovina 20. století). Z návsi stoupá k areálu široké schodiště s kamennými stupni, překonávající nízkou terasu podkovovitého tvaru, vymezenou nižší kamennou tarasní zdí. Na východní straně tarasu prochází kratší boční schodiště s kamennými stupni.