městský dům

Řadový patrový zděný objekt obdélného půdorysu, okapové orientace, se sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami, za hřebenem 3 režné komíny. Průčelí pětiosé, s mělkým středním rizalitem o 1 ose. Obě krajní plochy lemují bosované lesény. Průběžná kordonová a korunní římsa. V přízemí 4 vyšší, v patře 5 nižších oken. V přízemí v nadpraží římsy do segmentu vypnuté, které se částečně prolínají s kordonovou římsou, v patře mají parapety vykrajované výplně. V ose je portál s půlkruhovým záklenkem, lemují jej ploché pilastry s kapkami, nesoucí segmentově zdviženou římsu. Ve vrcholu velký klenák, nad nímž je osazen reliéfní znak lažansko-černínský a blíže neurčený znak. Fasáda po rekonstrukci, výplně starší 2 křídlá okna za špaletou, v přízemí 4 křídlá za špaletou, vrata stará dřevěná. V 1. polovině 19. stol. byl dvůr ze severu uzavřen dvorním křídlem a kratším křídlem ze západu. Západní křídlo zaniklo kolem poloviny 19. stol., severní částečně asi ve 20. stol.