kostel

Jednolodní orientovaná stavba s obdélnou lodí a trojbokým presbytářem, k němuž na bocích přiléhají obdélné přízemní kaple, k východní stěně připojena pravoúhlá sakristie. K západnímu průčelí kostela v ose přiléhá hranolová věž, před níž přistavěna stejně široká předsíň se zaoblenými nárožími. Do koutu mezi jižní stěnu věže a západní zeď lodi vložen schodišťový přístavek do věže. Střecha lodi sedlová s polygonálním valbovým zakončením na východě, na sakristii a kaplích pultová, na předsíni valbová, krytá eternitovými šablonami, v hřebeni nad presbytářem osmiboký oplechovaný sanktusník; na věži mohutná cibulovitá báň s lucernou, krytá břidlicí. Fasády hladké bez členění, korunní římsa fabionová. V severní stěně lodi zazděný hrotitý raně gotický portál, hlavní článek jeho profilace tvoří oblý dřík s talířovým prstencem, patičkou a soklíkem, rohy ostění jsou vykrojeny výžlabkem. Interiér lodi i presbytáře osvětlený na výšku obdélnými okny s půlkruhovým záklenkem v lištové šambráně (2+2 v lodi, 2 v presbytáři). Fasády věže rozděleny lisénovými rámci na 4 etáže, přízemí osvětleno od severu termálním oknem v lištové šambráně, 1. patro má v jižní stěně pravoúhlé okno s olištovanou šambránou, 2. patro bez otvorů, ve 3. patře na každé straně na výšku obdélné okno s odsazeným půlkruhovým záklenkem v šambráně s lištou, kryté dřevěnými žaluziovými okenicemi. Korunní římsa v ose stěn věže nadvýšena nad plechovými ciferníky. Vstup do sakristie od severu pravoúhlým žulovým olištovaným portálem, stejně řešené portály vedou do obou bočních kaplí, osvětlených navíc obdélným oknem s olištovaným žulovým ostěním. Západní vstupní portál obdélný žulový s ušima, v S a J stěně předsíně půlkruhové okno v olištované šambráně.