mohylové pohřebiště

Skupina mohyl ležící 50 – 200 m SZZ až JZ od myslivny Rabiňka se skládá z 10 mohyl, které jsou rozptýleny v lese Z od cesty ze Žďárských chalup k samotě U Andresa, po obou stranách lesního průseku a cesty. Mohyly u myslivny Rabiňka leží převážně na pasece hustě zarostlé křovinami, mladými duby a smrky. Menší část mohyl se nachází ve smrkovém lese J od paseky a ve smíšeném lese na opačné straně cesty ze Žďárských chalup k samotě U Andresa, která pohřebiště rozděluje na dvě části. Kromě ní prochází lokalitou dvě lesní cesty a lesní průsek. Dvě mohyly ze skupiny 120 m J od myslivny jsou porušeny vrcholovými vkopy. archeologické výzkumy a nálezy: V porušené mohyle 150 m Z od myslivny Rabiňka byly v roce 1963 nalezeny zlomky keramiky ze starší doby bronzové. uložení nálezů: Prácheňské muzeum v Písku (i.č. A 1170)