venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) sýpka 3) brána s brankou Zděná, omítaná, uzavřená usedlost. Vlevo patrový špýchar. Čelní štítovou fasádu člení pásové římsy a obdélná okénka ve štukových rámech. Na boku lisénové rámy a pravoúhlé vstupní portály. Ve střední části rustikovaná brána s kamenným, půlkruhem uzavřeným vjezdem. V ostění nápis. Brána ukončena trojúhelníkovým štítkem s nikou a křížkem. Vedle branka rovněž půlkruhově uzavřená. V ostění nápis: Pochvaln bug Pan Iezis Krystus. Obytné stavení přízemní, štítové o 3 okenních osách. Průčelí člení pásová rustika a čabrakový motiv pod římsou. Střechy sedlové kryté taškami. Areál uzavírá vzadu stodola se sedlovou střechou, zmodernizovaná a sloužící jako garáž (není předmětem ochrany).