kostel sv. Jiří

1) kostel sv. Jiří 2) ohradní zeď 3) brána I 4) brána II se schodištěm 5) branka se schodištěm Kostel stojí v SV části rozložité obce, usazený do svažitého terénu klesajícího k jihu. Kolem kostela se rozkládá někdejší hřbitov vymezený na jižní straně kamennou zdí, na východě prolomenou barokní branou se štítem, reliéfem lebky a letopočtem 1741. Druhý vstup od jihu je datován rokem 1909. Při vstupu do areálu kostela od jihu je kamenné schodiště. Na severní straně je plocha bývalého hřbitova vymezená torzem zdi. Západně od kostela patrová budova fary čp. 1. Na jižní straně probíhá těsně před areálem železniční trať. Severní strana kostela zapuštěna částečně do terénu, v západním úseku zde provedena úprava na způsob anglického dvorku s kamennou zdí. Farní kostel, situovaný na návrší nad Hradcem je dominantou vsi i okolní krajiny.