městský dům

Přízemní zděný omítaný, dnes volně stojící, dům na téměř čtvercovém půdorysu. Střecha mansardová polovalbová, pokrytá bobrovkami. Z východní strany navazuje dvůr na podélném půdorysu, na východě uzavřený zděnou omítanou stodolou. Dvůr zčásti ohrazen neomítanou zdí ze smíšeného zdiva. Západní uliční průčelí hladké, opatřené břízolitovou omítkou, o čtyřech osách a se soklem vyznačeným v nátěru omítky. V pravé krajní ose otvor průjezdu ukončený segmentovým mírně stlačeným obloukem. Výplň otvoru pevná dřevěná plná, v ose s jednokřídlými dveřmi. Ve zbylých osách obdélná dvoukřídlá novodobá plastová okna za lícem zdiva. Pod okny v první a druhé ose od severu čtvercové větrací otvory sklepa. Korunní římsa hladká. Severní průčelí hrubě omítané, bez otvorů, původně s připojenou dvouosou přístavbou, v pološtítu s poškozenou omítkou otisk střechy. Jižní průčelí obrácené do dvora čp. 56 hladké a bez otvorů. Přízemí bez omítky, je vidět zdivo z větších pískovcových kamenů s minimálním podílem cihel. Pološtít oddělený širokým kordonovým pásem je hladce omítaný, v šikmých stranách se zalícovanou krytinou a s mírně přesahující polovalbou. Dvorní průčelí zcela zakryto bočními přístavbami, krom otvoru průjezdu. Otvor průjezdu ukončený obloukem, v pravoúhlé vpadlině. V horním pultu střechy v severní části hranolový cihelný komín. Vlevo průjezdu kolmo k průčelí přiléhá přízemní bývalé hospodářské stavení na obdélném půdorysu, s pultovou střechou pokrytou bobrovkami a klopenou do dvora. U domu ze střechy vystupuje prkny obedněné schodiště do podkroví. V podélném hrubě omítaném průčelí tři obdélné vstupy. Okap předsazený podbitý. Při východní štítové zdi nízký úzký přístavek s pultovou stříškou krytou plechem a s hranolovým režným cihelným komínem. Štítek hladce omítaný se zalícovanou krytinou. Vpravo průjezdu kolmo k průčelí domu přiléhá zděná omítaná přízemní přístavba na podélném půdorysu, krytá pultovou střechou, na východu s nižší částí s pultovou střechou o malém sklonu. Střecha vyšší části u domu krytá bobrovkami a nižší části plechem. Do koutu u průjezdu vložen ještě jeden vstupní přístavek s pultovou střechou krytou plechem. Otvory obdélné, výplně novodobé za lícem.