měšťanský dům

Dvoupatrový nárožní objekt protáhlého půdorysu s s druhým atikovým patrem. Objekt je dvoutraktový se zadním uzavřeným dvorkem. Sklepy jsou dvoutraktové, navazující na uliční čáru, původně kamenné, klenuté valenou klenbou. V přední části je klenba odstraněná a nahrazena menšími segmentovými klenbičkami, zakotvenými do traverz. Sklepy jsou přístupné dvouramenným schodištěm z boční vstupní chodby do objektu a točitým schodištěm, vyústěným do prostoru původního dvora. Přízemní prostory při náměstí jsou klenuty renesančními klenbami s trojúhelnými a koutovými lunetami vytaženými do hřebínků. Pouze v zadních místnostech situovaných do ulice Staré se zachovaly renesanční klášterní klenba a valené klenby v původním vjezdu se zachovaným detailem gotického kamenného vjezdového portálu. Dvůr je zastřešen v druhém patře průsvitným makrolonem. Místnosti v patře jsou plochostropé s drobnými fabiony, v zadních místnostech do ulice Staré se zachovaly původní valené klenby s trojúhelnými lunetami. Kolem dvora je umístěna spojovací chodbička, která vznikla z původní pavlače, dvořené oválnými arkádami. Na stěnách a okenních ostění se dochovala torzovitá vrcholně barokní výmalba s mytologickou tematikou a iluzivní dekorativní výmalba s rostlinnými motivy, dochovaná v souvislých celcích. Střecha je polovalbová, situovaná podél ulice Staré. Krov je tvořen stojatou stolicí. Průčelí do náměstí je čtyřosé, tvořeno ve stylu geometrizující secese v roce 1904 podle návrhu Karla Starého. Boční průčelí je hladké osmiosé.