měšťanský dům

Trojpatrový řadový objekt v jihozápadní frontě Dolního náměstí. Do uliční fornty obrácen klasicistním průčelím, se zachovaným klasicistním portálem. Ve dvoře provedeno novodobé zastřešení s úpravou starší dvorní zástavby. Půdorys objektu je dvoutraktový. Dvě levé osy v přízemí vyplňuje výkladec prodejny, vpravo umístěn edikulový klasicistní portál. Jeho boční strany tvoří pilastry s římsovými hlavicemi nesoucí záklenek tvaru stlačeného oblouku s volutovým klenákem. Portál vložený do edikuly tvořené pilastry nesoucí kladí s vázami. Parter odsazen kordonovou římsou. Nad ním jednotlivé osy odděleny od sebe vysokými pilastry. Okna rámují plošně profilované šambrány, posazené na jednoduché podokenní římsy. Parapety vyplňují vpadlé rámce. Korunní římsa s rovným podhledem značně vysunutá.