měšťanský dům

Dvoupatrový, jednotraktový řadový objekt. Objekt má sklepy kamenné gotické valeně klenuté přístupné z obchodní místnosti. Přízemí je v přední části dvoutraktové s částečně segmentově zaklenutou chodbičkou po pravé straně a obchodními prostory po levé straně, zaklenutými rovným stropem a valenou klenbou s trojúhelnými a pětiúhelnými výsečemi. V zadní části přízemí se zachovala původní valená klenba s rozponem přes celý objekt. Schodiště do patra je umístěno ve střední části objektu, zaklenuto stlačenou valenou klenbou. Podesta a patra jsou plochostropá. Střecha je pultová, krytá plechem. Dvorní přístavek je jednopatrový, klenutý valenou cihlovou klenbou do obvodových stěn a na dva střední sloupy, patro plochostropé. Dvorní fasáda je jednoduchá tříosá s průběžnými pavlačemi s kovaným klasicistním zábradlím. Fasáda do náměstí je barokní z první čtvrtiny 18.stol. Přízemí je novodobé, členěné pásovou bosáží se segmentově zaklenutým vstupem do levé obchodní místnosti, uprostřed malým okénkem a obdélným vstupem do objektu po pravé straně. Přízemí je od patra odděleno jednoduchou římsou. Patra jsou svisle členěna třemi obdélnými polosloupy s kompozitními hlavicemi, posazenými na volutách. Okna prvního patra jsou rámována profilovanými šambránami s rozlomenými segmentovými nadokenními římsami a vytaženými šiškami uprostřed. Okna druhého patra jsou zdobena profilovanou římsou, protaženou k římse oken atiky. Okna atiky jsou zdobena profilovanou římsou s uchy a zvýšenými nadokenními římsami. Fasádu ukončuje vysoká hlavní římsa, členěná vystouplými a vpadlými geometrickými tvary.