kostel

Zděná omítaná orientovaná stavba skládající se z obdélné lodi, nižšího a užšího čtvercového presbytáře a západní hranolové věže, lícující se severní boční stěnou lodi. Kout mezi jižní stranou věže a zbytkem západní stěny lodi vyplňuje obdélná předsíň. Střecha na lodi a presbytáři sedlová, tašková (bobrovky), štíty na žulových konzolách, na věži nižší stanová oplechovaná střecha. Sokl není, korunní římsa zděná s nevýrazným fabionem, omítky hlazené pouze lžící a doplněné rytým kvádrováním, nároží zpevněna žulovými kvádry. V severní a jižní stěně lodi po dvou oknech s půlkruhovým záklenkem, u jižních oken hladké šambrány; nad oběma severními okny analyticky odkryté půlkruhové záklenky starších oken, vyskládané ze žulových klenáků; nad západním oknem v jižní stěně odkrytá vrcholová část staršího špaletovaného okna s parabolickým záklenkem (v ostění jetelový list), nad druhým jižním oknem naznačeny záklenky dvou starších otvorů (výše položený půlkruhový ze žulových kvádrů, níže položený záklenek širší s rozevřenou špaletou). V jižní stěně presbytáře obdélný žulový portál s vnější lištou a ušima, dveře svlakové se stromkovitě skládanou výplní (patrně 18. století). V bočních stěnách presbytáře po jednom širokém špaletovaném okně s lomeným záklenkem (u jižního okna v pravém boku špalety odkryty tři žulové kvádry, vlevo od severního okna odkryta část zrušeného okna s úsekem půlkruhového (?) záklenku, obloženého kvádry), ve východní stěně úzké okno s plochým stlačeným záklenkem. Věž kordonovým pásem rozdělena na dvě etáže. Ve spodní části (zaujímá zhruba 2/3 z celkové výšky) volná nároží armovaná žulovými kvádry, omítky hlazené zednickou lžící. V horním dílu štuková omítka s hrubým kvádrováním v nárožích. V přízemí a v 1. patře západní stěny štěrbinové okénko se žulovým okoseným ostěním, 2. a 3. patro bez oken, 4. patro prolomeno na každé straně obdélným oknem s půlkruhovým záklenkem v žulovém ostění s klenáky. Korunní římsa zděná bohatě profilovaná. Předsíň mezi západní stěnou lodi a jižní stěnou věže kryta pultovou střechou (bobrovky), sokl předsazený, stěny členěny sdruženými lisénovými rámci, korunní římsa jednodušší profilace; v jižním štítu, lemovaném plastickým pásem, vloženo na výšku oválné okénko s lištovou šambránou; pod ním obdélný žulový portál s ušima a lištou (dveře barokní s kosočtverečně skládanou výplní).