hospodářský objekt s kolnou

Hospodářský objekt s kolnou stojí ve dvoře naproti hospodářské části chalupy a za obyt. novostavbou čp. 31. Objekt vyzděný z lomového kamene, omítaný, na mírně obdélném půdorysu, s částí původně roubené kolny, podélnou osou orientovaný ve směru S-J. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Jižní štítové průčelí, k novodobému obytnému domu, nečleněné, s trojúhelným štítem s přesahem střechy. Západní podélné průčelí do dvora má v jižní části pravoúhlý vjezd s dvoukřídlými prkennými vraty. U severního nároží otevřená trámová konstrukce, s žebříkovým schodištěm do půdního prostoru. Předsazený okap kryje zápraží. V ose pultu sedlové střechy dřevěný vikýř s pultovou stříškou a s obdélným otvorem. Severní průčelí ke stodole s předsazenou střešní konstrukcí nesenou v nárožích kamenným hranolovým sloupem a dřevěným hranolovým sloupkem s pásky. Ve zdivu, pod střechou, dva obdélné vstupy a malé čtvercové otvory. Štít trojúhelný s přesahem střechy, obložený eternitovými šablonami.